Lifecoaching is onder meer gebaseerd op de gelukspsychologie. Het doel van lifecoaching is dan ook om je geluksgevoel in de brede zin van het woord, te vergroten. Dit kan bijvoorbeeld gaan over zelfacceptatie, passie in je werk vinden, het aangaan van waardevolle relaties of het vergroten van eigenwaarde. Lifecoaching kan je tevens helpen meer balans te vinden in jezelf en/of in uiterlijke levensgebieden.

Doen, ervaren en kijken naar de toekomst

In tegenstelling tot de meeste klassieke therapieën (overigens is coaching dus geen therapie!), richt coaching zich op het heden en de toekomst. Niet zozeer de oorzaak van een probleem behoeft analyse, maar we gaan wel aan de slag met waar je op dit moment last van hebt en welke oplossing voor jou passend is. We gaan daar niet alleen over praten en nadenken; in de coaching ga je voelen, ervaren en concrete stappen zetten.

Lifecoaching richt zich op vraagstukken die te maken hebben met:

  • Zelfacceptatie en zelfvertrouwen
  • Loopbaan- en carrièrevraagstukken
  • Persoonlijke ontwikkeling, zelfverwezenlijking, zingeving
  • Het aangaan, behouden of verbreken van liefdes- of sociale relaties
  • Het vinden van een voor jou passende balans in dit alles

 Inmiddels is aangetoond dat coaching je in staat stelt om meer kwaliteit uit je functioneren en je leven te halen. Na een coachingtraject ben je effectiever, doelgerichter en sta je sterker in je schoenen. Kortom: je weet wat je wilt en hebt besloten hoe je dat doet.

Contra-indicatie

Voor lifecoaching bestaat slechts een contra-indicatie: namelijk bij actuele psychiatrische problemen; middelenverslaving kan mogelijkerwijs een contra-indicatie zijn, hierover zouden we eerst met elkaar moeten spreken.