Toen een groot deel van mijn klanten herhaaldelijk aangaf dat zij graag meer buiten zouden komen, meer zouden willen bewegen en graag willen ontspannen, nam ik een besluit. We gingen wandelen en de natuur in. Met grote positieve effecten en kortere coachtrajecten tot gevolg! Inmiddels is outdoor-coaching de spil van mijn werkwijze geworden.

De belangrijkste voordelen van outdoorcoaching op een rij:

  • Buitenlucht en beweging maken endorfines vrij (gelukshormonen), waardoor somberheidsklachten afnemen en psychische balans toeneemt.
  • Het is aangetoond dat in de natuur zijn ontspant en stress doet afnemen, waardoor je betere beslissingen kunt nemen en betere prestaties levert.
  • Door letterlijk in beweging te komen zal je doel ook makkelijker haalbaar zijn. Stappen zetten/ lopen is vooral heel prettig als je het gevoel hebt ‘vast te zitten’ in een vraagstuk.
  • Door te lopen verander je, in tegenstelling tot een gesprek tussen vier muren, je uitzicht. Hierdoor krijg je letterlijk nieuwe perspectieven.
  • Wandelen in de natuur betekent tijd voor jezelf nemen, een coachsessie wordt op deze manier een cadeautje aan jezelf en hiermee is een deel van een veelvoorkomend vraagstuk, al beantwoord.
  • Van wandelen in de natuur krijg je energie.
  • Door te lopen stimuleer je beide hersenhelften, waardoor antwoorden makkelijk tot je komen. De antwoorden ‘kloppen’ over het algemeen beter dan beslissingen die ‘vanuit de luie stoel’ worden genomen omdat beide hersenhelften bij het proces betrokken worden: de praktische kant en de emotionele kant, de alfa-kant en de bèta-kant.
  • Wandel- en natuurcoaching is concretiserend, gaat uit van het hier&nu, is toekomstgericht, geeft je stappen en handvatten en gaat uit van jouw persoonlijke krachten.

Een lange lijst en het klinkt goed, toch?

Wat doen we dan buiten?

Onderweg gebruiken we de omgeving (bomen, kruispunten,  plekken die je aantrekken, dierengeluid, een dreigende onweerswolk etc.) om je vraagstukken en antwoorden visueel en concreet te maken.

We doen oefeningen die gericht zijn op het ervaren van verandering en die helpen om in het hier&nu te zijn, zodat je ruimte krijgt voor nieuwe invalshoeken en inzichten.

In de rust van de natuur kan je hoofd even stil zijn en komen antwoorden soms ogenschijnlijk vanzelf…

Waarmee kun je zoal terecht?

Vraagstukken met betrekking tot zelfvertrouwen, je loopbaan, het vinden van je missie of passies in je leven en het zetten van concrete stappen in de richting die jij wilt, zijn allemaal zeer geschikte onderwerpen voor wandel- en natuurcoaching. Bij twijfel: overleg gerust met me!

En nu nog even praktisch

Een standaard wandel- en natuursessie duurt een uur tot anderhalf uur. Wandelsessies vinden plaats in Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen (meestal met start- en eindpunt bij café-restaurant Bosch en Duin te Udenhout of Manege van Loon in Loon op Zand), of op de Vughtse Heide (start- en eindpunt bij de Sportlaan).

Open modal