Omdat we het waard zijn

Allereerst de allerbeste wensen voor 2017, dat je maar veel van je dromen waar mag maken! Ik heb ik elk geval zo mijn plannen, en jij?

Hoewel ik aan enorm aan het genieten ben van babyverlof, worden er stiekem ook grote stappen gezet voor de praktijk, voor mijzelf en daarmee indirect voor jou. Ik deel dit verhaal dan ook graag met je, zodat jij er je voordeel mee kunt doen.

In de laatste weken van 2016 heb ik mezelf namelijk een heerlijke kerstbonus cadeau gedaan. Eentje die niet eens geld kost, slechts tijd en aandacht. Het was de cursus Design your own life van Michael Pilarczyk. Nogal sceptisch begon ik, want ik kende hem alleen als VJ die clipjes aankondigde bij TMF, heel wat jaren terug. Maar mijn business-coach had hem getipt, dus wie weet.

Toen het eerste kwartje viel (namelijk het waarom van het uitblijven van succes en mijn achterliggende zelfsabotage), viel ook mijn scepsis. Dit deed iets! Confronterende vragen zetten mij aan het werk, het ene na het andere persoonlijke en zakelijke inzicht kwam. Niet zonder moeite, maar wel precies op het juiste moment.

Zo realiseerde ik me en merkte ik ook ineens hoe belangrijk het is om in mezelf te investeren. Geldelijk, door leuke dingen te doen, door mezelf goed te verzorgen. En beter nog… ik voelde zó dat ik het waard ben! Poe hé, was dat nou zo moeilijk? En toen besefte ik ook: dit is dus precies wat ik van mijn klanten vraag. Dat zij in zichzelf investeren. Dat zij tijd en geld in zichzelf en hun persoonlijke ontwikkeling steken, omdat ze het waard zijn.

Ik ga dit natuurlijk blijven zeggen tegen mijn klanten: ze zijn het immers allemaal helemaal waard. Daarom doe ik ook altijd mijn stinkende best als coach. Maar vanaf nu ga ik mezelf dit ook gunnen. Als ik terug kijk naar 2016 ben ik er trots op dat ik mijn belangrijkste doel heb waargemaakt: mijn baan opzeggen en voor mezelf beginnen, doen wat ik echt heel leuk vind. Vooruit kijkend naar 2017 is mijn doel om er een succes van te maken. Ik heb daar voor mezelf wat termijnen en cijfers op geplakt, waar ik je verder niet mee zal vermoeien. Het betekent dat zich een concreet plan aan het vormen is en dat er een hoop mooie ideeën gerealiseerd gaan worden (die houd ik nog even voor me…). En dat gaat lukken omdat ik het waard ben om in te investeren en zodoende het beste uit mezelf te halen en dus aan jou de beste coach te bieden die ik kan zijn.

In februari start ik bijvoorbeeld met een inspirerend en waardevol traject bij mijn business-coach, helemaal in lijn met mijn doelen voor 2017 (want ik heb er natuurlijk meer, ook privé). In diezelfde maand vindt de eendaagse natuurretraite ‘Leven vanuit je kern’ plaats, die ik voor het eerst organiseer. Ongelooflijk gaaf en spannend vind ik dat, want zo laat ik zien wat er vanuit mijn kern naar buiten wil. Zoiets is kwetsbaar, oprecht en bekrachtigend om te doen.  Ik heb er dus zoveel zin in dit jaar!

En jij? Heb jij je doelen helder? Weet je waar je nu staat en welke weg je af te leggen hebt? Hoe ga jij zorgen dat je doet waar je gelukkig mee bent?

Liefs en een prachtig jaar gewenst,

Merel